Треньор №1 на България за XX век Димитър Пенев сподеи, че се надява до края на живота си да се радва на футбола. През юли Пената навърши 75 години, а преди седмица представи биографичната си книга „Стратега“.

„Докато съм жив, искам първите ми букви да са футболът и топката. Не забравям семейството и приятелите“, сподели Пенев пред Канал 3.

Стратега изрази надежда, че държавната политика ще се промени към училищата, защото към момента вижда повече деца с цигари в дворовете, отколкото с топка в краката, и сравни именно по това разликата в спорта от миналото у нас и днес.

„Това е най-големият шанс на ЦСКА през последните 10 години. Жребият в Лига Европа е добър“, коментира легендата класирането на „червените“ в групите на втория по сила европейски клубен турнир. „Армейците“ са в една група с Рома, румънския ЧФР Клуж и швейцарския Йънг Бойс.

Пената бе запитан и за ситуацията в Левски, но отказа да коментира проблемите на „сините“ и заяви, че те са проблеми за Наско Сираков и колегите му. Стратега само припомни, че и ЦСКА трябваше да премине през подобен ад с финансовата криза в клуба.