Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев потвърди новината на БЛИЦ, че Симеон Мечев ще премине пробен период в ЦСКА. Още вчера ви информирахме, че синът на фолкпевицата Малина е заминал на тестове при “червените”, а днес съобщихме, че халфът вече е в лагера на “армейците” в Анталия.
 
"Мечев е младо момче, на 21-22 години, вече не може да се счита за юноша. Ще трябва да влиза бързо в ритъм. Ще го пробваме до края на лагера и ще видим как ще се справи. Може да подпише договор. Трябваше да пътува за Турция заедно с нас, но го задържаха лични дела", коментира Димитър Пенев.

“Все още имам надежди, че ще дойдат нови футболисти, на различни постове, в противен случай ще попълваме с наши юноши. Всичко зависи от ръководството. Има един-двама, които директно могат да се вземат, останалите трябва да бъдат пробвани. Търсим футболисти на отделни постове, но не трябва да забравяме, че имаме и футболисти като Платини, които сега са контузени”, добави наставникът на ЦСКА.
 
“Добро впечатление ми направиха всички във вчерашната контрола, по отношение на тяхното движение, тичане. Друг е въпросът, че има да се работи по тактиката, играчите да разберат, че тази игра е колективна. Надявам се, че тази подготовка ще бъде много полезна. В много отношения треньорите по лека атлетика спомогнаха.”
 
“Анисе е добре, вчера получи тежка травма, но хубавото е, че няма счупване, само натъртване на гръдния кош. Надявам се до ден-два да отзвучат болките му. Бандаловски също е много добре, смятам, че днес или утре трябва да се появи на терена. Аз вече коментирах случая с допинг-накзанията. Във футбола има по-малко случаи, отколкото в други спортове - особено в леката атлетика. На всеки един може да се случи,” обяви Пенев.