Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че е доволен от турнето в Либия. “Червените” се прибраха днес в София, след като прекараха шест дни в Бенгази. Отборът спечели тристранен турнир с участието на Ал Ахли (Триполи) и Ал Насър (Бенгази).

“Този въпрос не го очаквах. Все пак, някаква купичка, има, честито, а след това другите въпроси. Имахме възможност, шанс, пет дни слава богу, беше прилично, даже не прилично, а повече от прилично. Няма сняг, няма лед. Арабските отбори винаги играят с амбиция, тяхното положение все пак е под напрежение, тази година война много жертви. Но трябва да погледнем тяхното класиране и техните мачове, когато играха на африканското първенство. В етапа са почивка, седмица тренираха техните отбори за нашето гостуване. Затова се прибягна до тази схема, да се играе по едно полувреме”, заяви Пената на Аерогарата.

“За нас беше също интересно, най-вече не за мен, а за момчетата. Едно полувреме срещаш силен отбор, другата половина – друг отбор. Трябва да мислиш, да се настроиш. За повечето от момчетата беше добре, тези геймове и тези мачове. Новите попълнения са малките. Които пристигнат нови, добре дошли, всичко е организация на ръководството и това е. Какво друго да коментираме, знаем всичко – днес в “Левски”, утре в ЦСКА, вдругиден в Лудогорец”, допълни легендарният треньор на “армейците”.

Относно съдбата на румънците Мушат и Паун, Стратега коментира: “Когато свърши срокът за картотекиране, в другия случай ако са на терена, и ако не са на терена след 3-и, ясно е, че не са с нас.”/БЛИЦ