Нападателят на Енерги (Котбус) и българския национален отбор Димитър Рангелов най-вероятно ще пропусне оставащите срещи на клуба си до края на сезона в Бундеслигата.

При съботната загуба с 1:3 от Байерн (Мюнхен) Митко изкълчи глезена на левия си крак и по всичко личи, че отпада от сметките на Станимир Стоилов за световната квалификация с Ейре, която е на 6 юни в София.

Рангелов, който е вкарал 9 гола за Енерги през този сезон, изкълчи сериозно глезена си в края на първото полувреме на срещата от 31-ия кръг на Бундеслигата.

"Рангелов има проблеми с глезена и не се знае колко време ще отсъства от терените", заяви докторът на Енерги Хартмуд Тамке.

В класирането към момента Енерги заема 16-ото място с 27 точки, колкото има и Арминия. С по-малко са единствено Борусия (Мьонхенгладбах) (24) и Карлсруе (23). На тима от Котбус предстоят мачове още с Мьонхенгладбах (в сряда), Щутгарт (16 май) и Леверкузен на 23-и.

Преди известно време БЛИЦ ви информира, че Станимир Стоилов възнамерява да прати повиквателна на Дормушали Саидходжа за домакинството на Ейре. Муши обаче не успя да накаже Левски вчера, а за да си заслужи доверието на селекционера ще трябва да се развихри за ЦСКА във важните мачове с Черно море, Локо (Сф) и Литекс, след които Стоилов ще вземе крайното решение. Иначе за Ейре Мъри се очаква да използва в нападение Димитър Бербатов, Мартин Петров и Валери Божинов. По-рано ви информирахме, че и Димитър Макриев от израелския Ашдод по всяка вероятност няма да бъде повикан за домакинството на Ейре. /БЛИЦ