ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Бившият международен рефер и експрецедател на съдийската комисия Димо Момиров защити Стефан Спасов – Пастата и помощникът му Цветан Трифонов. Както е известно, ТВ7 разпространи видео, на което се вижда как двамата пируват с ръководството на Лудогорец, след скандалната победа на разградчани с 3:1 срещу Черноморец в края на миналия сезон.

”Вижте, преди години имаше такава практика съдиите да ходят на вечеря с ръководството на клуба домакин. В последно време тя беше преустановена, но в никакъв случай не е забранена. Знаете, че и когато дойдат международни срещи домакините посрещат съдиите, водят ги на обяд и на вечеря. Не виждам причина в Европа това да е допустимо, а у нас да се заклеймява”, коментира Момиров пред БЛИЦ.

“Съдиите са футболни хора и е нормално да се познават с ръководителите на клубовете. Няма нищо лошо, когато насреща ти има интелигентен човек да седнете на една маса и да говорите за футбол или за нещата от живота. Една или пет ракии обаче не са повод за уреждане на мач. Не мисля, че някой съдия ще се почувства длъжен към даден отбор заради една вечеря... В крайна сметка всичко опира до морала на реферите. Аз специално мога да гарантирам за Цветан Трифонов, че той никога не би подкрепил даден отбор. Познавам го много добре, знам професионалните и човешките му качества и съм сигурен, че той не подпира никого, а си гледа съвестно работата”, завърши Момиров.

Именно Трифонов, който се вижда на записа от вечерята в сръбската скара в Разград, беше помощник на Таско Тасков при скандалната победа на Лудогорец с 1:0 над “Ботев” (Пд) вчера. Точно негово бе и решението да отмени гола на Иван Цветков заради засада.