Защитникът на “Левски” Даниел Димов е бил отстранен от първия тим заради твърдото си нежелание да подпише нов договор и заради скандал с капитана на отбора Станислав Ангелов, научи БЛИЦ.

Както е известно, един от основните футболисти на "сините" изненадващо беше натирен да се подготвя с отбора на юношите старша възраст. "Сините" не съобщават защо му е наложено наказанието, като версиите са две. Едната е, че той все още не се съгласява на предлаганите му финансови условия и не подновява договора си. Настоящият контракт на бившия футболист на Черно море с "Левски" изтича в края на сезона. Той извивал ръцете на босовете, искайки прекалено много пари. В момента заплатата му е 7000 лева.  БЛИЦ припомня, че в момента Даниел може да води разговори с всеки друг клуб и даже да подпише предварителен договор, който ще влезе в сила от 1 юли.

Втората причина за заточението му е разправията, която стана по време на тренировка в Кипър. Капитанът на тима Станислав Ангелов и Димов се сдърпаха, след като Даниел потърси сметка на ветерана след загубата от руския Мордовия с 1:2 в контрола. Пелето не му остана длъжен и двамата се скараха. Този инцидент окончателно прелял чашата на търпението на “сините” шефове. Те решили да изолират непослушния футболист и да му дадат известно време, за да “изчисти главата си”. Спортният директор на "Левски" Христо Йовов така и не даде сносно обяснение за отстраняването на футболиста.

"Имаше леки пререкания с Даниел Димов, той ще понесе наказанията си. Това са неща, които са от кухнята и ще ги оставя там, но не е нищо фатално. Засега наказанието е две седмици отстраняване от първия отбор. Надявам се бързо да осъзнава и да разбере какво е направил, за да се върне в първия отбор и да защитава екипа на "Левски". Далеч съм от мисълта, че някой футболист ще бъде тормозен, защото не иска да подписва нов договор. Ако на някого не му харесва, съм готов да го освободя и да си тръгне по пътя. Опитваме се да работим по европейски. Нещата са съвсем различни, не са свързани с неговите качества или тренировъчния процес. Просто имахме някои пререкания, за които ще понесе наказанието си. Въпросът е в "Левски" да има дисциплина, а след това ще коментираме отделни личности. Смятам, че Даниел е осъзнал грешката си и бързо ще се върне в първия отбор, за да продължи да играе в "Левски", заяви Христо Йовов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ