Трима журналисти и още толкова фенове, един от които облечен с фланелка на звездата Андрий Шевченко от престоя му в Челси, посрещнаха Динамо (Киев) на летището в Горна Оряховица.
Украинският гранд пристигна за първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа с Литекс. Мачът е утре от 19:45 часа на Градския стадион в Ловеч и ще бъде предаван по БНТ.

Самолетът с 45 души на борда, спортно-технически щаб и футболисти, кацна в 12:05 часа. Половин час по-късно пристигна и вторият чартърен полет. С него бяха ръководството на клуба, украински журналисти, спонсори и привърженици на Динамо.

Общо делегацията от Киев включваше около 120 души, за които домакините от Литекс бяха изпратили три автобуса и един микробус, пише "Гонг". Само двайсетина минути бяха необходими на митничарите, за да обработят документите на футболистите и те излязоха от зоната и поеха към автобуса.

Както се и очакваше в групата не бе Андрий Шевченко, който лекува счупена челюст в Англия. Играчите демонстрираха добро настроение, но не пожелаха да говорят с журналистите. Пределно лаконичен бе старши треньорът Юрий Сьомин, който единствен от групата бе с панталон и сако, а не с екип на Динамо. Наставникът отговори кратко, в движение, едва на 3-4 въпроса, като използва смесица от английски и руски думи.

"Очаквам пълен стадион и хубава игра. Шевченко е един, контузен е и не можем да го заменим. Лига Европа е вторият по сила турнир и искаме да играем в него", лаконичен бе Сьомин.