Президентът на Локомотив (Пловдив) Коко Динев заяви след приятелската среща с Цървена звезда (2:2), че е разговарял с боса на сръбския гранд Владан Лукич относно идеята за сформиране на Балканска лига. За подобен турнир се говори от години, но все още никой не се нагърбва с по-конкретни инициативи за създаването му.

"Много съм доволен от това, което се получи днес. Стана един хубав празник и един хубав рожден ден... празник за феновете, за всички", каза развълнуваният Коко Динев след мача, с който се отбеляза 85-ата на Локо (Пд).

"Хареса ми играта. Представихме се добре срещу Цървена звезда. В такива мачове се вижда какво ни е нивото", продължи пред "Гонг" собственикът на "смърфовете".

"Обсъдихме с президента на Цървена звезда идея да се направи Балканска лига, при която ще има много международни мачове. Поканиха ни да гостуваме в Белград, но още не сме определили конкретна дата", добави Динев.

"Не се сърдя на футболистите за мача с Любимец, който по-скоро беше една тренировка. Компагнучи сигурно нещо е контузен. Нямам представа защо не игра днес", коментира още собственикът на Локо (Пд).