Спортният директор на Берое Валентин Грудев сподели очакванията си от пролетния дял на първенството, както и мнението си за селекцията на отбора.

– Г-н Грудев, Честита нова година и на вас!
– Благодаря Ви! И Вие да сте живи и здрави, и всички фенове на Берое, които са дошли тук, и на тези, които обичат отбора. Една успешна година на всеки лично и като цяло на отбора.

– Какво очаквате като ръководство и на какво се надявате през пролетта?
– Очаквам и се надявам да сме в шестицата. Оттам насетне – още по-напред.

– Този отбор от доизграждане ли има нужда или от надграждане?
– За тези няколко месеца, през които аз съм тук, и работата, която вършим с треньорите, смятаме, че този отбор трябва да се донадгражда. Имаме едно ясно ядро от 7-8-9 човека, с които ще продължаваме да работим. Те са с договори, а и предстоят няколко удължавания, за да си останат наши футболисти в следващите година и половина минимум. Искаме да привличаме футболисти точно на нужните постове. Иначе е доста погрешна схемата, която бе досега – по 10-12 човека всяко лято и още няколко на полусезон.

– Ще успеете ли да видите тези футболисти, за които Томаш говори?
– Да, аз стоях тук, за да чуя и Александър Томаш какво казва, за да не се повтаряме. Същото бих го потвърдил. Купили сме билет на един футболист, който ще дойде на 15-и. Чакаме и за другия до тази вечер, тогава ще имаме яснота. Оттам нататъка имаме и други варианти, ако не стане с този футболист. Него искаме, но той има договор с друг клуб, като в момента е в преговори да го прекрати. Това е, което мога да кажа за футболисти, които чакаме за лагера.

– Чисто игрово как бихте искали да виждате отбора?
– Бих искал както играхме мачовете със Славия и Септември – да отбелязваме повече попадения и да не получаваме срещу грандовете.



ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018