Дисциплинарната комисия на БФС глоби с по 3000 лева ЦСКА и "Левски" заради хвърлени от феновете им предмети по време на дербито в събота. Същата парична санкция за същото провинение отнася и "Ботев" (Пловдив), чийто ултраси нарушиха правилата при гостуването на Литекс. Освен това "канарчетата" са задължени да възстановяват щетите на стадиона в Ловеч, нанесени от запалянковците им.

По-малка е санкцията за "Ботев" (Враца) - 1000 лева.

Решения на Дисциплинарната комисия:

* За хвърлени предмети, опасни за здравето на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3, ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За хвърлени предмети, опасни за здравето на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3, ДК наказва ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва треньора на ПФК Пирин (Гоце Делчев) - Минчо Минчев с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

* За хвърлени предметина основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1, ДК наказва ПФК "Ботев" (Враца) с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За хвърлени предмети, опасни за здравето на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3, ДК наказва ПФК "Ботев" (Пловдив) с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* Задължава ПФК "Ботев" (Пловдив) да възстанови щетите нанесени на стадиона в гр. Ловеч, съобразно чл. 38, ал.5 от ДПна БФС.