БФС взе строги мерки и наказа футболисти, които бяха обвинени, че са замесени в схеми с "черно тото". Дисциплинарната комисия обяви, че за по 18 месеца са спрени състезателните права на Цвятко Петков, Красен Илиев, Иван Пенев и Кристиян Иванов. Четиримата бяха част от юношеския състав на Видима-Раковски, състезаващ се в Елитната група до 19 години. Шефът на ДЮШ на севлиевския клуб Мартин Дойчев обяви, че ги е изгонил, тъй като имал информация, че манипулират мачове с цел печалби от залози. За изпълняването на поръчките младоците прибирали по 3000 лева на двубой.

Заради твърденията си Дойчев се яви на разпит пред Комисията за етика и феърплей, след което обаче отказа да дава коментар.

"Направихме нова проверка във Видима-Раковски. Директорът на школата Мартин Дойчев беше при нас, след като го извикахме. Говорихме с него и взехме решение да предложим на Дисциплинарната комисия към БФС да спре правата на четирима техни футболисти от юношеския състав", обяви генерал Васил Василев след срещата си с Дойчев на 11 октомври.

Така се стигна до решението на Дисципа от тази вечер, който забранява на Цвятко Петков, Красен Илиев, Иван Пенев и Кристиян Иванов да практикуват любимата си игра в следващите 18 месеца.

Решението на Дисциплинарната комисия:

По решение №8/11.10.2012 г. на Комисията за етика и феърплей, на основание чл.46, ал.1, т.1, ДК спира състезателните права за 18 месеца на следните бивши футболисти на ПФК Видима Раковски – гр. Севлиево: Цвятко Стефанов Петков, Красен Илиянов Илиев, Иван Дианов Пенев, Кристиян Любомиров Иванов.