Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев очаквано беше наказан от Дисциплинарната комисия към БФС. Наставникът на "сините" няма право да води отбора в една среща - домакинството на Литекс на 25 юли (събота) от 21:00 часа. При това положение на Стоев ще му се наложи да седне на трибуните на "Герена", където ще бъде и колегата му Люпко Петрович. Легендарният сърбин беше изгонен от пейката от съдията Станислав Тодоров при победата на "оранжевите" с 2:0 над Лудогорец.

Петрович също отнася 1 мач и му е наложено глоба в размер на 1000 лева. Паричната санкция на Стоев е 500 лева, а причината за наказанието е, че наставникът на "Левски" си изпусна нервите в 82-ата минута на мача с "Ботев" (Пловдив) (1:1), когато налетя на четвъртия съдия Ивайло Марков и дори го блъсна. Треньорът реагира остро, защото реферите подминаха умишлен удар с лакът в лицето на Борислав Цонев.
 
Решенията на Дисциплинарната комисия:

ПО ДОКЛАД

* За системно напускане на техническата зона, на основание чл.34, ал.1, т.1 ДК наказва Стойчо Стоев ст.треньор на ПФК „Левски” гр. София с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

* ДК предлага на СК да наложи наказания на съдийския наблюдател и 4-тия съдия за неподаване на информация за постъпките на Стойчо Стоев от срещата ПФК „Ботев” Пловдив – ПФК „Левски” София.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 1 - ДК наказва ПФК "Литекс"гр. Ловеч с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34, ал.1, т.3 ДК наказва Люпко Петрович ст.треньор на ПФК „Литекс” гр. Ловеч с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК"Ботев" гр. Пловдив  с имуществена санкция в размер на 300 лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1 - ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 500 лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 1- ДК наказва ФК"Пирин"гр. Благоевград с имуществена санкция в размер на 500 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015