Председателят на сдружение "Сини сърца" Илия Христов даде пресконференция за предстоящото откриване на 2 октомври на клубния музей на Левски. Той показа официален документ, който доказва, че клубът е основан на 10 май 1911 г. До момента за официална рождена дата на „сините“ се считаше 24 май 1914 г. Документът ще бъде изложен и за откриването на музея.

"Притежаваме над 200 документа, свързани с историята на Левски. Наистина има протокол №1 от 1911 г. и сдружението го притежава. Ще го покажем само в деня на откриването на експозицията, защото документът не е в най-доброто състояние. Ще се покажат още документи и защо в един момент Левски започва да празнува през 1914 година. Без съмнение - Левски е основан на 10 май 1911 година", каза Христов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Всичко в клубната експозиция е изградено със средства на "Сини сърца". Важно е да го уточня. През всяко едно управление не сме получавали пари от клуба. Всички експонати, с изключение на купите, са собственост на „Сини сърца“. Идеята е този музей не само да показва успехите на клуба, а и да възпитава. Това, което наблюдаваме на стадиона вчера срещу Спартак (Варна) и това на стадион "Славия", това не е Левски. Това е мнение на Сдружението. Не подкрепяме такива действия, които уронват престижа на клуба."

"Левски винаги е изповядвал ценности, които са общо-морални ценности. Затова сме го направили музея, тази клубна експозиция да възпитава по някакъв начин. Публиката да влезе, да се замисли и да разбере какво е Левски. Това е идея, която изповядва точно определени ценности, които през години са забравени и потъпкани."