Доминик Янков изведе младежките национали с капитанската лента в двубоя с Украйна. Момчетата на Александър Димитров надделяха с 2:1, след като губеха с 0:1 двубоя от турнира Анталия Къп в Турция. Халфът на Лудогорец вкара красив гол с прехвърлящ удар за 1:1. Янков коментира пред БЛИЦ срещата с украинците, както и впечатленията му от новите момчета в отбора.

"Според мен има много талантливи момчета в отбора. Всички играят професионален мъжки футбол, което е най-важното и мисля, че има голям потенциал. Трябва да се обиграваме още като отбор и да се опознаваме", започна Янков пред БЛИЦ.

"Мачът с Украйна беше тежък. Те са много добър отбор. На почивката Александър Димитров ни каза да играем с повече агресия и самочувствие, да стоим по-близо до противника и да пресираме. Така и се получи, и успяхме да стигнем до победата. Украинците са силови футболисти, както и следващите ни съперници Казахстан и Северна Македония. Целта основно е да се обиграем, да се опознаем и да сплотим колектива", продължи плеймейкърът.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Ние сме заедно от малко време, тепърва ще се опознаваме и ще изграждаме сплав, която да бъде подобна на тази в отбора от предишните квалификации. С повечето момчета сме се срещали по терените в България, но не се познавахме лично. Сега се опознаваме. Аз като капитан опитвам да ги успокоявам, да помогна за сближаването и опознаването", каза още Янков пред нашата медия.

"Групата за европейските квалификации е сериозна (б.а.: Нидерландия, Швейцария, Уелс, Молдова и Гибралтар), но в нашия отбор има много талантливи момчета и можем да се класираме. Ако играем заедно като колектив, ще успеем. В предишните квалификации загубихме точки при гостуването на Латвия, което ни коства класирането. Трябва да печелим такива двубои, за да се класираме", завърши капитанът на младежите.