Двамата от основните футболисти в националния отбор - Валери Домовчийски и Станислав Ангелов, почти сигурно пропускат контролата със Сърбия на 17 ноември, научи БЛИЦ. Нападателят на Херта има късен мач в понеделник (15 ноември) от 21,15 часа срещу Бохум във Втора Бундеслига на Германия. От щаба на националите заявиха, че Домовчийски може да се прибере най-рано във вторник следобед и да направи една тренировка преди двубоя със Сърбия, който е в сряда (17 ноември). Селекционерът Лотар Матеус е преценил, че няма смисъл да подлага нападателя на изтощителен път за толкова кратко време.

Изненадата е, че твърдият титуляр и един от най-опитните в състава - Станислав Ангелов, също може да не пристигне за лагера на националите. Пелето, който първоначално получи повиквателна, не играе в Стяуа, с което е наясно Матеус.

От повиканите чужденци със сигурност отпадат контузените Владислав Стоянов (Шериф), Георги Сърмов (Касъмпаша) и Станислав Манолев (ПСВ Айндховен). Повиквателните за играчите от “А” група ще бъдат оповестени официално в четвъртък или петък. Сигурните към този момент са:

Боян Пейков (Черно море)
Веселин Минев (“Левски”)
Йордан Милиев (“Левски”)
Виктор Генев (Славия)
Петър Занев (Литекс)

В лагера на “трикольорите” все още умуват за повиквателни за Павел Виданов (ЦСКА), Костадин Стоянов (ЦСКА), Пламен Николов (Литекс) и Владимир Гаджев (“Левски”). Виданов бе контузен и се върна към тренировъчния процес едва преди няколко дни, но почти сигурно ще бъде повикан от Матеус. Пламен Николов и Гаджев бяха наказани след боя между Литекс и “Левски” в Ловеч и не играха в последните кръгове./БЛИЦ

Списъкът с националите, играещи в чуждестранни клубове:
Николай Михайлов (Твенте, Хол)
Живко Миланов (Васлуй, Рум)
Иван Иванов (Алания, Рус)
Благой Георгиев (Терек, Рус)
Чавдар Янков (Ростов, Рус)
Станислав Ангелов (Стяуа, Рум)
Станислав Генчев (Васлуй, Рум)
Иван Стоянов (Алания, Рус)
Ивелин Попов (Газиантепспор, Тур)
Валери Домовчийски (Херта, Гер)
Мартин Петров (Болтън, Анг)
Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)
Димитър Макриев (Ашдод, Изр)
Димитър Рангелов (Макаби (Тел Авив), Изр)
Валери Божинов (Парма, Ит)
Георги Пеев (Амкар, Рус)