Благодетелят на Лудогорец Кирил Домусчиев направи доста интересно изказване по повод анкетата "Футболист на годината". Босът на клуба от Разград заяви, че ако трябва да гласува, ще подкрепи Бойко Борисов, а не Димитър Бербатов.

"Бих гласувал за премиера. И аз съм повлиян от негативния вот. Не може всяка година да е Бербатов. Сега той не играе, смъртна резерва е. Няма смисъл да гласуваме за него. Наградата да отиде за Бойко Борисов не защото е страхотен футболист, а защото даде много на футбола", заяви Домусчиев.

Богаташът нападна индиректно собствениците на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов, че са "играли" със съдиите преди дербито, завършило 2:2 и отредило на Лудогорец да зимува на върха в "А" група.

"Два часа преди мача разбрах, че ще има съдийски тесли за нас. Предупредих момчетата преди началото на срещата да не влизат в провокации заради това. Аз рядко влизам в съблекалнята, но този път го направих, тъй като трябваше да кажа на отбора", каза Домусчиев при гостуването си в предаването "На 4 очи" по "Нова телевизия", където освен за футбол, говори и за начина, по който е придобил огромното си богатство.

"Няма театър, аз няма как да се карам с хората от "Титан". Заради един мач няма как да си развалим отношенията. Не са си признали, че съдията е свирил за ЦСКА. Ама то като лъжеш на карти винаги казваш, че не лъжеш. Досега не съм чувал някой да го прави", добави бизнесменът в ироничен тон, след което сподели, че не е бил никак сериозен, когато заплаши, че ще спре да инвестира във футбола.

"Няма как да кажа на момчетата от първия отбор и на децата в Разград, че съм бил дотук. Казах го емоционално след мача с ЦСКА. Стискаме зъби и продължаваме напред. Все някой трябва нещо да направи за футбола. Ако всички казваме "няма смисъл", да закриваме шампионата и да си гледаме чуждите първенства. И аз съм ходил много по стадионите, преди не беше проблем. Искам да върнем това нещо, хората да гледат мачовете на стадиона без да се притесняват от нищо. В Разград за момента се получава. Върнахме хората на стадиона, срещу Светкавица имахме 6000 зрители. Похвалиха ни, че нашите фенове са страхотни. Билетите при нас са най-скъпи в България, но хората си плащат, защото искат да помогнат на клуба", каза още Кирил Домусчиев.