ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е обявил, че ще даде сериозно завишени премии ако тимът му победи ЦСКА в реванша в турнира за купата на България, научи БЛИЦ. Двата отбора излизат един срещу друг в събота от 13:30 часа, а “червените” имат предимство, след като спечелиха в Разград първия мач с 2:1.

Босът на разградчани е обявил решението си за завишените премии пред останалите членове на ръководството, които по-късно днес ще го съобщят на играчите. По принцип в Лудогорец опитват да запазят в тайна финансовата си политика и размера на премиите. Двубоя за купата обаче е бил оценен от Домусчиев като изключително важен и за това е решил да увеличи бонуса.

Подобни премии в Разград са изключителна рядкост, коментират хората близки до отбора. Според тях в историята на тима е имало само три-четири мача, за които Домусчиев е увеличавал финансовия стимул. Това са двата сблъсъка с “Левски” от миналото първенство и финала за купата на България срещу Локо (Пд). Във всички останали срещи, включително и след шампионската победа над ЦСКА в края на миналия сезон, игралите на Лудогорец са получавали заработеното според правилника за вътрешния ред.

Единственият играч, който няма да получи пълния размер на премията е Александър Барт. Той бе заловен да кара автомобил в нетрезво състояние и ще се прости с 50 % от заплатата си, както и с половината от премията за евентуалната победа над ЦСКА.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА