Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяснимо беше на седмото небе от щастие след лудия реванш с Лацио - 3:3, след който отборът му се класира на 1/8-финалите в Лига Европа с общ резултат 4:3. Босът каза, че при 0:2 е имал надежди в обрата, но при 2:3 вече е смятал битката за загубена. В 88-ата минута обаче Жуниор Кишада вкара така ценното трето попадение, което прати Лудогорец на 1/8-финалите, а Домусчиев заяви, че в Лудогорец вече мечтая за финал в Лига Европа.

"Олекна ми, в безтегловност съм. Трябва да се зареждам емоционално. Трябва да видя с какво да се заредя, за да издържа емоционално следващите дни", каза щастливият бос на клуба от Разград.

"При 0:2 бях оптимист, че можем да изравним, но при 2:3 вече бях решил, че късметът не е с нас тази вечер. Дори при подготовката имахме мачове със сериозни отбори, в които губехме с 0:2 и биехме с 3:2. Бях уверен в момчетата. Поздравявам ги за показания характер", заяви Домусчиев.

"Искам да благодаря на всичките хиляди хора, които дойдоха на стадиона, редиха се по опашките и ни подкрепяха. Благодаря и на тези пред телевизорите, защото също ни подкрепяха. Звъняха ми от къде ли не. Много се радвам. Най-тежкият момент за мен тази вечер бе, цял ден го мисля, какво ще стане, ако разочароваме тези хора. Ако бяхме играли пред 3-4 хиляди човека и загубим от Лацио, нормално, това е Лацио. Но когато видиш 30 хиляди души... Беше много жалко да загубим и това ме притесняваше много. Изключително радостен съм, че не разочаровахме хората", продължи богаташът.

„Радвам се, че издържах на напрежението, на проблемите, с които сме се борили, негативизмът и всички трудности, които сме преодолели. Явно сме на прав път, просто трябва да продължим да се развиваме. Много се надявам да има и други клубове, които да следят пътя, който направиха Литекс, ние и "Ботев". Ще убеждавам бизнесмените по места да подпомагат футбола, за да имаме силен провинциален футбол", каза Домусчиев.

"Има още неща, които да оправяме в нашата игра. Валенсия е сериозен отбор, може би по-добър от Лацио. Но никой не може да ни забрани мечтите. Защо да не играем и финал в Лига Европа", заяви за какво мечтае босът.

"Ако погледнете историята, ще видите, че малко са отборите, които са обръщали мач срещу Лацио от 0:2. Аз съм националист по душа и винаги ще съм за българското. Гледал съм мачове на "Левски", ЦСКА и винаги с брат ми сме ги подкрепяли - дали вкъщи или на стадиона. Има хора, не искам да коментирам техния морал. Българите показаха, че са задружни. Скандиранията на тези не се чуваха", каза Домусчиев по повод това, че имаше българи, които подкрепяха Лацио в сектора за гости.

"Още сме в играта. Купата на Лига Европа я няма в Разград. Това е в кръга на шегата, но трябва да мечтаем. Не трябва да ни плашат трудностите. Трябва да мечтаем и да продължаваме да се борим", добави босът на Лудогорец.