Лудогорец нанесе първи удар по Емил Гъргоров, който обяви, че в края на настоящия сезон си тръгва от Разград. В лагера на шампионите решиха да отнемат капитанската лента от Бадема. Тя ще бъде връчена на Станислав Генчев. Решението е взето еднолично от собственика на шампионите Кирил Домусчиев.

Именно 31-годишният бивш халф на "Левски" и Литекс беше с лентата в почти всички контроли на Лудогорец тази зима. Гъргоров пък пропусна много от мачовете заради контузия, като и сега е извън терените. Дори не е ясно дали Ивайло Петев ще може да го използва за първия мач от пролетния дял на първенството - домакинството на Черно море на 3 март от 18:00 часа.

Източниците на БЛИЦ споделиха също така, че другият удар, който в Разград подготвят срещу Бадема, е да го оставят резерва в някои от срещите през пролетта. Заради задаващата се раздяла Петев смятал да не разчита във всеки мач на досегашния си основен футболист.

Гъргоров беше титулярен капитан на Лудогорец още от лятото на 2011 година, когато пое лидерството от Тодор Колев. Досега бившата звезда на Локомотив (София) и ЦСКА беше постоянно с лентата, но вече трябва да се сбогува с нея.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ