Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде дълго интервю, в което говори за ЦСКА, част от който беше преди години, “черното тото”, отношенията с Тодор Батков и други.

“Много хора са ме агитирали да се върна в ЦСКА, но това не ме е блазнело като идея. Бях за малко в управата на клуба, но много неща ме спират да се върна. Трябва да има силен провинциален футбол. Аз съм софиянец, макар че много хора мислят, че съм от Разград. Не, от София съм си и дори съм тренирал едно време на "Червено знаме". От Младост съм, а както знаете, това е цесекарски квартал в столицата. Трябва обаче да има силен провинциален футбол. Не може всичко в българския футбол да е ЦСКА и “Левски”. Спират ме и очакванията на феновете на "Армията". В ЦСКА ако нещо не върви, са виновни собствениците. Виждате с "Титан" какво става. Хубави или лоши, те дават по 600-700 хиляди на година и издържат клуба", заяви собственикът на Лудогорец пред bTV Action.

“Ние сме най-честният отбор в България, колкото на много хора да не им се ще да е така. Винаги играем офанзивен футбол, не уговаряме мачове, не купуваме мачове, не купуваме съдии. Защото съм готов да споря с факти и аргументи, а не с жълти вестници, че сме били съдийски отбор. Преди години и “Левски” беше съдийски отбор, и Литекс, когато бяха в апогея си. Никой не обича силните в България. Когато говориш за нещо и за да правиш изводи, трябва да е на базата на статистиката”, допълни босът.

Кирил Домусчиев посочи футболните шефове, които според него развиват футбола и трябва да останат, за да помагат на клубовете: “Хора като Цветан Василев, като Гриша Ганчев, трябва да ги има в българския футбол. Това са хора, които са се доказали в бизнеса и е нормално да се докажат във футбола. И те са над простотиите и интригите. Във футбола трябват такива хора, надявам се да стават все повече. Ако има 10 или 12 клуба, които имат нормални собственици, нормален бизнес и не зависят от футбола, а футболът зависи от тях, нещата ще се променят.”

Босът на Лудогорец коментира и скандала от миналата година с “Левски” и Тодор Батков: “Тодор направи свое изказване, казвам Тодор, защото се познаваме доста добре. Понякога най-големите врагове стават приятели. Около него има хора, които му пълнят главата с неверни неща и глупости. Съответно и нашата реакция не беше най-политическата. Аз също съм много остър, овен съм по зодия и природа, реагирам агресивно, което е грешка, но съм си такъв. Може би трябваше да бъдем по-умерени и да сдържим нервите си. Питайте Тодор Батков, мисля, че имаме добри отношения. Не сме първи приятели, но имаме партньорско отношение, след като помогнахме на клубовете да получат по-справедливи пари от телевизионните права.”

“Основната причина, която може да ме откаже от футбола, и съм бил на ръба да се откажа, е простотията и мръсотията, която не е малка и за нея мога да говоря с часове. Защото тя се натрупва. Какви ли не истории, какви ли не неща. Надявам се, че полека лека ще се отърся от нея. Ако нещата не се променят в следващите години, може да се откажа”, добави Домусчиев. Той говори и по темата с “черното тото” в българския футбол: “Има го, виждате в долните дивизии, при юношите. Взимат се някакви мерки. Предполагам, че има и в “А” група нещичко. Аз никога не съм се занимавал с хазарт. Като съм говорил с хора, ми казват, че това не е голяма индустрия в България.”

“Голямата ми мечта във футбола е школата в Разград да заработи добре, имам желание да направя още 7-8 игрища, хотел и общежитие. Мечтата ми е да видя Лудогорец в Шампионска лига и да кажа, ето това го направих. Не си мечтая чудеса. Щастлив съм, когато всички в моето семейство са щастливи. Имаме възможност да се смеем, да се радваме на живота и на щастливи моменти, когато нещо си постигнал”, завърши Кирил Домусчиев./БЛИЦ