Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде интервю след третата поредна титла. Тимът стана шампион предсрочно, след като вчера победи Локомотив (Пловдив) с 1:0. За първи път провинциален отбор печели три поредни титли в българското първенство.

"Най-малкото за Разград и региона това е исторически успех. Хората едва ли са вярвали, че три години поред ще можем да станем шампиони. Нареждаме се след Левски и ЦСКА. Не се бяхме подготвили за празненство от фатализъм. Истинското ще бъде на 17 май, когато ще ни връчат титлата. Тогава ще се подготвим по-сериозно. Тази година играхме с по-малко спадове и общо взето допуснахме 3-4 загуби в различни моменти. Имаше миникризи. За 60 или 61 мача, които изиграхме, показахме една класа и едно постоянство. Тази година по-спокойно станахме шампиони. Не че липсваха емоции и притеснения, но се вижда израстване в отбора", заяви Домусчиев в ефира на ТВ7.

"Приликите с предишните две титли - играме всеки мач, за да радваме публиката, играем за победа независимо дали сме домакини или гости. Това е постоянство, което успяхме да наложим като начин на мислене и стил на игра. С това отборът и клубът е разпознаваем за зрителите. Те знаят, че ще включат телевизора и гледат мач на Лудогорец независимо къде играе, че ще атакува. Има един разпознаваем стил. Много хора казват, че отборът вече бил разучен от противниците. Знаем, че Лудогорец постоянно напада и всеки си изгражда тактиката. Това, което ме радва, е, че играем тази игра, която по принцип е залегнала от самото начало в концепцията на Лудогорец", каза още бизнесменът.

"Това е добре обезпечен клуб. Много хора казват, че сме най-скъпият клуб в България. Не смятам, че е така. Наистина при нас всичко е подсигурено от гледна точка на финанси, организация и т.н. Освен средствата, които заделяме ние, нашите спонсори и приходите, които получаваме от ТВ права, билети, много нерви изразходваме в този проект. Като се започне от мен, брат ми, ръководството, не е лесно. Трябва постоянно да следиш събитията, да менажираш така нещата, за да се случват. Както свършихме много работа, така и още толкова предстои", коментира Домусчиев.

Шефът на разградчани посочи и кое за него е най-голямото признание: "За мен едно от най-големите признания, което считам за историческо, вие журналистите ще кажете дали друг клуб е постигал това нещо. Лудогорец в момента е на 19-о място в ранглистата на клубовете, изпреварвайки много сериозни противници. Това е статистиката, която е призната от ФИФА и УЕФА. Не мисля, че досега български клуб е стигал до това престижно място. Надявам се през месец май да се изкачим още една-две позиции напред."