Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев отправи сериозни критики към бившия треньор на шампионите Ивайло Петев. С думите си босът принизи специалиста, който в свое интервю наскоро заяви, че в Разград са го предали като Цезар.

"Накарайте го той да обясни какво точно иска да каже. Той не е бил Цезар. Нелепо е да се сравнява с Цезар, защото още е далеч да бъде Цезар в някой клуб. Един Цезар бе Алекс Фъргюсън, който взимаше всички решения в клуба си. Рано му е на Петев да прави такива сравнения. Нелепо е да се чувства предаден. Доста хора се отдръпнаха от Ивайло, защото той подходи доста индивидуално, защото си повярва. Това разваля един колектив и екипността. В такива случаи не правя компромиси", каза Домусчиев в ефира на БНТ.

Богаташът сподели, че следващото му начинание включва подпомагането на лечението и грижите за преждевременно родени деца.

"Все по-често срещано явление в страната ни е преждевременното раждане на деца. Изстрадал съм го и знам какво е. Имам близнаци, родени в осмия месец. Да чакаш месец и да не знаеш какво е състоянието на детето, е много тежко. Аз и спонсори на Лудогорец, заедно с мои приятели, ще подпомогнем финансирането отделението по неонатология в болница "Надежда" в София. Част от приходите на Лудогорец от билети за тези мачове, които ще изиграем, ще дарим за закупуване на оборудването. Това са големи инвестиции. Всеки от ръководството на Лудогорец също ще отдели средства. Идеята ми подкрепиха много мои приятели. Ще осигурим поне два или три кувьоза за 500-600 хиляди лева", каза Домусчиев.

"Всички трябва да вървим ръка за ръка. Ако един проект е успешен, от него печелят не само клубът и основните акционери. Върши се нещо добро, което ще се запомни и работи за имиджа на България. Ще спечелят и държавата и общината. Приходите на нашия клуб са с ДДС. Всеки един билет на стадиона е със съответния данък. Нашите играчи и служители са осигурени и на техните заплати се плащат съответните данъци. Всички тези пари влизат в държавата. Пари се печелят и от всички съпътстващи дейности покрай клуба, като туризъм. Трябва да има помощ от страна на държавата и институциите", сподели Домусчиев, който беше попитан дали е склонен да се откаже от инвестициите си във футбола - "Няма да се откажа, защото сме го създали от нулата. С президента Александър Александров, с финансовата директорка Газдова, с Петричев, помощта на треньорите и играчите успяхме да направим Лудогорец един уважаван клуб. Вече ни споменават и в Европа. Разликата в бъдеще биха били възможностите, които ще има клубът да дава пари. Ако нямам възможност, и спонсорите нямат възможност, и ни липсва подкрепата на публиката, естествено ще ни е много трудно и няма да ги има тези очаквания, които имаме днес. Успехи във футбола се постигат с добър мениджмънт, но и с пари."

Домусчиев каза също така, че е "уцелил шестицата" с назначението на Стойчо Стоев. "Харесах скромността му, той е и много интелигентен човек. Наблюдавам го от 2 години. Изборът е мой и много от колегите бяха учудени и сюрпризирани от решението ми. В момента обаче всички са много доволни и ми казаха, че съм уцелил шестицата", каза босът на разградчани.