Парите, които Лудогорец ще даде на Вилем II за привличането на Йерун Луму, може да спасят бившия участник в Шампионската лига от фалит. Това призна директорът на клуба Бари ван Гоол.

„Средствата от трансфера на Луму ще бъдат вложени в добре познати дестинации - ще трябва да оправим доста дългове", заяви директорът пред soccernews.nl.

„Една част от парите отива във Валвайк, друга е предназначена за инвеститори. В случай че остане някаква сума, може да я използваме за нови футболисти. Но не трябва да очакваме някакви гръмки трансфери. Финансовата стабилност на клуба е преди всичко", завърши Ван Гоол.

В Холандия обаче все още мълчат за трансферната сума, която ще плати Лудогорец за 18-годишния талант. Предполага се, че става дума за над 500 000 евро.

През лятото Кирил Домусчиев купи от Вилем II и Върджил Мисиджан, като за него бяха платени 750 000 евро.

Вчера от Разград се похвалиха, че Луму вече е печелил важен трофей в своята кариера - той е европейски шампион с Холандия до 17 г. през 2012 г. В Лудогорец се надяват селекционерите на „лалетата" в различните възрасти да продължат да разчитат на Луму.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА