Новото попълнение на Лудогорец Йерун Луму призна при официалното си представяне, че се е озовал при разградчани благодарение на приятеля си и бивш съотборник във Вилем II - Върджил Мисиджан.

18-годишният холандец коментира още, че обича да играе като нападател, но също така му харесва да се подвизава и по дясното крило.

„Върджил Мисиджан ми е приятел, благодарение на него съм тук. Разбрах за Лудогорец и от това, че биха ПСВ, и от Върджил. Иначе като отбори знам ЦСКА, "Ботев" (Пловдив). Лудогорец е добър клуб и мисля, че имам бъдеще тук. Смятам, че няма да има проблем с конкуренцията. С Мисиджан играем на една позиция, но ние сме приятели. Подготвен съм с това, което става сега в клуба. Мисиджан ми показа няколко мача“, сподели Луму.

„Обичам да играя като нападател, но също така ми харесва да атакувам и по дясното крило“, коментира още младият талант, който е играл за юношеските национални селекции на Холандия до 17 и 18 години.

„Не съобщаваме казваме детайли по договорите, но контрактът е достатъчно дълъг, за да може Луму да разгърне потенциала си. Трансферната сума ще остане в тайна. Важното е Йерун да се чувства най-добре“, заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА