Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Собственикът на Лудогорец (Разград) Кирил Домусчиев даде дълго интервю след домакинското равенство 1:1 срещу Литекс. В началото на пролетния дял на сезона всички от Разград, включително собственици, треньори и футболисти, открито и категорично заявиха, че целта им е шампионската титла. Сега обаче изведнъж Домусчиев се отметна от думите си и каза, че отборът просто играе всеки мач за победа и няма за цел да стане шампион. Освен това Домусчиев странно заяви, че отборът не е направил грандиозна селекция, нито се раздават грандиозни заплати, за да си поставя високи цели.

“Двата отбора си направиха харакири. Не сме си поставили самоцел да спечелим титлата, да си я купим или да я постигнем на всяка цена. Идеята ни е да играем нашия футбол, някой ден ще стигнем до някъде. Ние винаги играем за победа, дали ще станем шампиони или не, ще се види във времето. Има още 6-7 кръга, дали ще сме първи-втори, трети или четвърти, зависи от отбора. Ние като ръководство сме направили всичко, за да се чувстват комфортно футболисти и треньори. Съдията не е причина да съм разочарован, комплексни са причините. На мен лично ми хареса играта ни, агресивна, красива. Усещам, че хората също я харесват и пълним стадиона. Явно нещо Господ не е с нас”, заяви Домусчиев.

Босът на Лудогорец коментира и претенциите на Литекс към съдията Калин Людмилов: “Аз като гледам колко картони ни даде първото полувреме. На Марселиньо един щеше да му счупи крака. Ако е в Англия или Германия, това е директен червен картон. Ако не им помагат съдиите, не могат да направят мача. Нормално е да имат претенции. За Литекс си е бащиния, да отидеш и да го шамаросаш съдията, това си е в реда на нещата в Ловеч. Това е първи отбор, който ми гостува и за първи път виждам хора, които се заканват, влизат при съдии и такива работи. Добре, че при нас има организация, полицията е на ниво и не допуска подобни неща.”

“ЦСКА явно има късмет, така е, една година един отбор има късмет, друга година – друг отбор. Говорихме си с брат ми горе на трибуната. Мисля, че за първа година в “А” група и за година и половина, в която ние реално се занимаваме с футбол, имаме някакъв успех. Не сме правили грандиозни селекции, не даваме грандиозни заплати, за да има някакви очаквания. Едва ли някой от вас е очаквал преди сезона сега да сме в шестицата. Това, което построихме, тренировъчни комплекси, бази, на стадиона, осветлението ще е готово до 2 седмици... Правим си равносметка, че за година и половина правим нещо за града. Това не е моя собственост, а общинска, на хората. Стадионът се пълни, хората идват да подкрепят отбора и мисля, че сме на прав път. В челото на класирането сме, отборът постига своите цели и това ме радва. Искам да знаете, че е трудно да се направи грандиозна селекция в България. Няколко пъти съм влизал в разговори с добри имена в Европа, но отказват да дойдат, първо питат за парите. А такива пари, които Анжи дава, за да привлече звезди, няма кой да даде в България. В това число и аз. Затова селекцията ни ще бъде премерена, ще се търсят млади играчи”, каза още босът на Лудогорец.

“Категорично, Ивайло Петев остава треньор. Нямаме намерение да променяме нещо в играта и стила, само трябва да се развиваме. Ние можем да играем и като Барселона, но ни трябват други изпълнители. Петев беше там на стаж, после се върна и каза: “да, можем да го направим, но трябва да сменим изпълнителите.” Стремежът ни е да играем красиво. Надявам се, че ще получим сертификат от УЕФА да играем до групите мачовете си в Разград. Поне това е мнението на представителите на УЕФА. Има вестници, които си пълнят страниците с глупости. Ние не преговаряме със Станислав Ангелов или Сержиньо Грийн. Скаутите ни също не са в Бразилия, ето ги, днес са тук на стадиона. Няма как, още не съм измислил телепортирането, за да ги пратя за по половин час до Бразилия. Не преговаряме и с Христо Янев. Щом Христо Стоичков не го харесва, защо ние да го харесаме”, продължи босът на Лудогорец.

“Аз съм на голяма загуба за тази година и половина, но тези пари ги давам под някаква форма на благотворителност. Някои строят църкви, други стадиони. Това обаче остава за обществото. Спечелих много приятели и хора, които ме уважават и се радват за това, което правим в Разград и цялото Лудогорие. На много хора обаче им объркахме сметките и плановете. В Перник ние не можеше да излезем да не играем. Разговарях с Никифор Вангелов, не се познавахме преди това. Той ми каза, че това е негово решение, взели са го. Аз казах на треньора, вие се готвите с най-доброто и излизате да играете. Щеше да е смешно да не излезем, след като срещу нас излязат пет или шест резерви и юноши”, завърши босът на тима от Разград./БЛИЦ