Помощникът на Петър Хубчев - Георги Донков, коментира загубата с 1:3 от Холандия. Както е известно, националният селекционер беше наказан за двубоя в Амстердам и беше на трибуните. "Загубихме от един противник, който играе силно при домакинствата си. На моменти имахме добри ситуации. В някои моменти показахме, че може да играем добре и да създаваме опасни положения", коментира Донков.

"Имаше ситуации, в които изпуснахме мача от контрол и холандците реализираха тези положения. Не може да сме доволни, след като след седем минути имахме получен гол и те създаваха други ситуации. Сменихме Александър Цветков, защото трябваше да реагираме, за да покажем на отбора, че не сме доволни. След това отборът заигра по-добре. Ние искахме от самото начало да бъдем по-настоятелни в атака. Бяхме наясно, че момчетата бяха изразходили много сили срещу Швеция", каза асистентът на Петър Хубчев.

"Имахме проблеми с някои футболисти. Искахме да видим още по-голямо раздаване, но в момента такава е кондицията им. Трябва да анализираме тези два мача - да видим какво е позитивното, кое е лошото. Трябва да правим минимално грешки на терена. Не може да даваме обещания. Ще работим отборът да изглежда по-добре в сравнение с това, което беше днес", продължи Донков. 

"Футболистите, които ги извадихме, имаха проблеми (б.р. - визира Симеон Славчев и Георги Миланов). Всички се бяха раздали срещу Швеция и искахме свежа кръв, както и отборът да е по-добре кондиционно. Принудихме се да реагираме бързо и да променяме в движение нещата", каза специалистът.

"Като се опитваш да контролираш мача дефанзивно, се допускат грешките, когато не си свеж. И физически, и в главата като не си свеж стават тези пропуски. Но истината е и друга, ние имахме и позитивни моменти, направихме хубави неща напред, вкарахме гол. Трябваше да вкараме и още един, видя се в някои моменти, че отборът може да играе", добави Донков. 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​