Царско село победи Берое с 1:0 като гост в двубой от 25-ия кръг на Efbet лига и нанесе трета поредна загуба на заралии в първенството.

Домакините имаха превес през първата част, която се игра под проливен дъжд и отправиха няколко удара към вратата на Джоди Пласид, но така и не затрудниха вратаря на съперника с точен удар.

Дилан Мертенс пък пропусна два шанса за Царско село - по един в началото на двете полувремена.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Минути след почивката в игра за Берое се появи голмайсторът на заралии Мартин Камбуров, но и той не помогна за повече точност при завършването на атаките на домакините.

Ветеранът получи страхотна възможно да вкара след час, но сбърка при повеждането на топката и изстрелът му срещна тялото на вратаря на Царско село.

Десет минути по-късно и Царско село имаше възможност да вкара, но диагоналният му удар беше отразен от Перниш.

Появилият се като резерва Кукула можеше да реши всичко в 79-ата минута, но не успя да уцели опразнената врата след центриране и удар с глава.

В последната минута на мача Еманиул Манев се измъкна от защитата на домакините и подаде на Андерсон, който на празна врата оформи крайното 1:0 за Царско село. Малко след това Манев удари гредата на вратата на домакините и пропусна да удвои.

Берое запазва петата си позиция с 36 точки, докато Царско село е на осмо място с 31.
 

БЕРОЕ - ЦАРСКО СЕЛО 0:1
0:1 Андерсон (90')


По-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата. Двата отбора ще играят на дъжд.
8'  Първа добра атака в мача. Кийлън Лебон проби и стреля покрай вратата на гостите.
12' Шанс за гостите! Дилан Мертенс опита удар от дистанция, но не намери рамката на вратата.
19' Възможност за Берое! Остро центриране от фаул пред Джони Пласид, но вратарят на Царско село улавя топката, макар и от втори опит.
22' Още един опит на домакините да открият резултата. Кийлън Лебон за пореден път обстрелва вратата на Царско село, но и този път топката излиза в аут.
31' Георги Ангелов не успява да намери вратата на Царско село, след като посрещна от въздуха избита от Попадийн топка.
41' Поредна атака за Берое. Кийлън Лебон събра около себе си няколко играчи на гостите и пусна хитър пас към Илиян Стефанов на границата на наказателното поле, но той шутира силно и неточно.
45+1' Край на първата част.

46' Начало на второто полувреме. Дъждът спря, по една смяна за двата отбора.
48' Чудесна възможност за Царско село! Дилан Мертенс нахлу отдясно, но стреля покрай вратата.
52' Шанс за Берое! Центриране към наказателното поле, на втора греда изскочи Димо Бакалов и стреля с глава, но покрай гредата.
52'  Мартин Камбуров се появява в игра и ще засили атаката на Берое.
62'  Страхотен пас към Камбуров, но ветеранът не си поведе добре топката и позволи на Пласид да го пресрещне и да блокира удара му.
66' Пореден шанс за Берое, но Октавио отправи слаб удар от много добра позиция.
70'  Добра атака за Царско село! Стефан Христов опита да затрудни Перниш по диагонала, но стражът изби.
79'  Огромен пропуск за Берое! Пласид тръгна да излиза при центриране, но се разколеба, топката попадна на главата на Кукула, който обаче не успя да уцели вратата.
85' Шанс за Царско село. Балтанов стреля с глава, но право в ръцете на Перниш.
90'  ГООООЛ за Царско село! Емануил Манев се измъкна от отбраната на Берое и подаде на непокрития Андерсон, който не сбърка на празна врата.
90+3  ГРЕДА за Царско село! Емануил Манев удари страничния стълб след фаул пред вратата на Берое!
90+4 Край на мача!



Берое БЕРОЕ: 12. Душан Перниш, 5. Теди Мезаг, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани , 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон (60  73. Иван Минчев), 22. Октавио  (70  23. Ерсон Кукула), 25. Георги Ангелов , 29. Еривалдо (45  7. Димо Бакалов), 94. Илиян Стефанов (52'  9. Мартин Камбуров)
Резерви: 1. Християн Василев, 2. Джуниет Али, 27. Крум Стоянов
Треньор: Димитър Димитров

Царско селоЦАРСКО СЕЛО: 30. Джони Пласид, 3. Мартин Кавдански , 4. Ивайло Марков, 8. Панайотис Лука (45   9. Стефан Христов (83   98. Лесли Де Са), 10. Лъчезар Балтанов, 11. Андерсон , 14. Христо Попадийн , 17. Реян Даскалов, 20. Димитър Костадинов (60  21. Емануил Манев), 25. Дилан Мертенс (73  44. Карим Роси), 93. Иван Бандаловски
Резерви: 1. Михаил Иванов, 22. Луис Педро
Треньор: Антони Здравков

Стадион: "Берое", Стара Загора
Съдия: Владимир Вълков
Легенда:         

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството