ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Велизар Димитров напусна клуба. Той излезе с обръщение към футболната общественост и привържениците на клуба.

Димитров е подал оставката си в петък, два дни след тази на треньора Христо Янев, но не е пожелал новината да излиза в публичното пространство, за да не се нагнети напрежението у футболистите на тима преди домакинството на втория отбор на ЦСКА 1948 (загуба с 1:4 по-рано днес).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ето какво написа Велизар Димитров:

Приятели, 

Обръщам се към всички, които обичат истински Миньор Перник. Един от най-специалните моменти в моя професионален живот бе, когато през януари 2021-а, след 21 години се завърнах в родния си клуб, приемайки предизвикателството да заема поста на изпълнителен директор. През цялото това време до този момент работих с цялото си сърце и опитах да предам натрупания в кариерата ми опит. Желанието ми бе да изградим нова и модерна визия на клуба. Вярвам, че постигнахме не малко, а в резултат на усилията на целия екип се случи нещо, което бе отдавна забравено – Миньор отново има национални състезатели и осъществи изходящ трансфер, за което получи трансферна сума. 

В тази връзка искам да благодаря за всеотдайността и работата на всички служители от администрацията, спортно-техническия екип, треньорите и футболистите. Благодаря за разбирането и помощта от страна на Община Перник и всички спонсори. Благодаря и поклон пред привържениците на клуба, които подкрепяха безрезервно тима, както в хубавите, така и в трудните моменти. За съжаление сега съм принуден да кажа “Довиждане”. Тръгвам си от Миньор с високо вдигната глава и огорчение, че не успяхме да довършим започнатото. Решението ми е продиктувано изцяло от несъгласието ми с факта, че в последните седмици вмешателството на нефутболни хора върху спортно-техническия процес придоби застрашителни размери, а това по никакъв начин не кореспондира с моите принципи и разбирания. 

На тези хора искам да кажа, че да си гледал 500 мача не означава, че си играл 500 мача, както и ако си гледал 500 политически дебата по телевизията, това не те прави нито добър футболен експерт, нито добър политик. 

За мен бе, както удоволствие, чест и привилегия, така и голяма отговорност да работя в името и за каузата “Миньор” – едно от най-славните и доказали се в годините и футболната ни история имена. Искам да пожелая много успехи и радостни мигове на отбора. Продължавам да нося родния си отбор в сърцето и да стискам палци. 

С уважение: 
Велизар Димитров

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК