Много е трудно да напишеш материал, след като си разбрал, че един изключителен човек в българския футбол е повел битка. Не тази, футболната, а друга. Не срещу Левски, ЦСКА, Ман Юнайтед, Барселона, Аржентина и Бразилия, а срещу най-страшното...
 
Днес Херо направи нещо изключително. В най-трудния момент от живота си той застана пред камерите и микрофоните, за да разкрие жестокия воал, под който се крие страховитата и неканена гостенка – болестта. Възможно най-коварната. Направи го, за да сложи край на всички слухове и спекулации. Така както го сториха Ерик Абидал от Барселона, легендарният колоездач Ланс Армстронг и още няколко известни спортисти. Направи го като истински мъж. Такъв, какъвто е.
 
Дръж се, Херо, ти наистина си голям мъж! Всички ти стискаме палци и ти желаем да се пребориш и да победиш. Така както си го постигал на треньорската скамейка. Да, този път мачът е по-труден и по-жесток, но ти можеш, защото душата ти е силна.
 
Сигурни сме, че всички са с теб. Без значение дали са левскари или цесекари. Преди около месец четохме в интернет за един мъж от Холандия, който също като теб е водил лют двубой с абсолютно същата диагноза. След цели две години лечение той обяви, че е спечелил. Пожелаваме ти го и ние от сърце – един ден ти да ни съобщиш, че си победил. Нека Бог да е с теб, защото футболна България има нужда от личности като твоята – силен характер, невероятен специалист, който може от нищото да направи нещо. И то не малко, а голямо!
ЕКИПЪТ НА БЛИЦ