Още през следващата година Пирин (Гоце Делчев) ще има ново тревно покритие на своя стадион, а от началото на сезон 2013/14 ще може да разчита на ново затревено игрище. Това се похвали пред БЛИЦ председателят на Управителния съвет на Антонио Сакаджийски.

Клубният началник оповести новината, след като преди това разговаря с депутата Георги Андонов и член на УС на неврокопчани, който го увери, че от правителството са обещали да бъдат отпуснати средства за завършване напълно на ремонта на градския стадион в южния град. Това стана два месеца, след като минтистър-председателят Бойко Борисов откри обновения стадион и още тогава се зарече освен трибуните и тревната покривка да бъде обновена. Новината за стъпката на правителството била сведена до знанието на нарочна среща в Министерски съвет, за която бе привикан Георги Андонов, който оказа своето съдействие за новата инвестиция в Гоце Делчев. Веднага след нея той побърза да зарадва с добрите вести управата на клуба, която напоследък бе доста нападана от някои гостуващи отбори заради незадоволителното състояние на терена.

Тепърва обаче ще се установява целият размер на инвестицията, която ще трябва да отдели държавата за финансирането на дейностите, които ще включват цялостна подмяна на тревната настилка на стадиона в Гоце Делчев, както и поставянето на чисто нов дренаж под игралното поле. Освен това плановете включват в дейностите да бъде включено и създаването на чисто ново съвременно тренировъчно игрище, на което да водят заниманията си представителният тим, както и тези на различните формации от ДЮШ. В акция ще влезе и въвеждането в ред на тревната площ зад западната врата, която също може при нужда да се ползва за занимания от тимовете. В Пирин вече се заеха да изготвят калкулацията относно размерите на площта, която ще се реновира. Освен това клубните началници вече вкараха в ред процедурата за търсене на евентуални изпълнители на проекта и набират имена на фирми, които се занимават с озеленяване и имат опит при изгражбдането на терени на стадиони. Всичко обаче ще се случи след края на настоящия шампионат, категоричен е председателят на УС на неврокопчани Антонио Сакаджийски.
 
"Разговаряхме със специалисти, които са категорични, че подобни дейности могат да бъдат извършвани единствено през пролетта и лятото. Разбираемо е, че не може през зимата. Тъй като няма възможност това да се случи по-рано заради течащото първенство, започваме веднага след последния съдийски сигнал за първенството. Не мога да не бъда радостен и да не споделя радостта на всички, които обичаме отбора. Искам да благодаря за помощта, която оказа държавата на Пирин и това, че премиерът Бойко Борисов спази думата си, която даде и на някои не им се вярваше, че ще се случи. От думите на депутата Георги Андонов разбрахме, че особено впечатление за вземането на крайното решение е това, че в нашия отбор играят основно местни футболисти, 9 от които са в титулярния състав. Това определено е дало положително впечатление, след като едва ли има отбор в "А" група, пък било то и в "Б", който да разчита предимно на местни кадри. Добрите ни игри също не са останали незабелязани. Това пък потръждава дълго повтаряната от нас идея, че регионът ни е богат на футболни кадри и е люпилня за играчи. Именно, за да се осигурят добри условия за още по-добро развитие на подрастващите по-добрите условия, които ще бъдат осигурени ще помогнат още повече. До старта на ремонта обаче ние ще трябва да изпълним своите големи цели - да останем в "А" група и да развиваме с по-бързи темпове ДЮШ", коментира Сакаджийски пред БЛИЦ.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА