Лудогорец победи с 2:0 "Левски" в среща от поредния кръг в първенството на Елитната юношеска група до 21 години. Успехът доближи разградчани на три точки от лидера Литекс, който загуби  1:4 от Берое в Стара Загора. В следващия кръг Лудогорец гостува именно в Ловеч.

Пред 200 зрители на тренировъчната база на разградчани, избраниците на Веселин Бранимиров и Тодор Живондов имаха пълно превъзходство над „сините“ и дори можеха да постигнат по-категорична победа. За дубъла на Лудогорец игра националът Георги Терзиев, който напоследък странно защо не получава доверието на Георги Дерменджиев. На вратата пък застана Иван Чворович, който след дълго възстановяване се завърна в игра. Сърбинът бе извън терените близо месец и половина заради травмата, която получи при гостуването на Литекс в четвъртфинала за Купата на България (0:0).

Георги Терзиев откри резултата в 13-ата минута. Защитникът засече с глава центриране на Любомиров. В 45-ата минута стана 2:0, след като защитник на "Левски" си отбеляза автогол. Сериозен принос за попадението имаше друг футболист от първия тим на разградчани – левият бек Витиня, който се отчете с добър самостоятелен пробив и центрира отлично в наказателното поле.

В последната минута влезлият като резерва Петър Петров можеше да направи успехът на Лудогорец класически, но пропусна от изгодна позиция. Малко преди това шанс за гол във вратата на „сините“ имаше и Александър Василев.

Съставът на Лудогорец:
Чворович, Михайлов, Терзиев, Преслав Ивелин Петров, Витиня, Китов, Димитров, Любомиров, Кънчев, Василев, Цвятков (Кирилов, Александров, Петър Петров)