Представители на Сдружението на футболните привърженици дадоха пресконференция, в която изразиха подкрепата си към протестиращите българи и изразиха желание да участват активно в предстоящите дебати. Димитър Ангелов-Дучето, Владимир Владимиров-Гугутката, както и Константин Капчин (Пирин СС), Христо Шенчев ("Ботев" Пд), Румен Първанов (Локо Сф), Петър Илиев (Миньор Пк) и Борис Маринов (Славия) се изказаха в подкрепа на феновете на Етър, заради случващото се в старопрестолния град. Те изразиха недоволство от новия закон, който не позволява на деца под 14 години да посещават футболните мачове без придружител.

"Изразихме нашата гражданска солидарност с всички български граждани, млади и възрастни, от различни градове и с различни разбирания и политически пристрастия. Подкрепихме тяхната подкрепа за едно нетърпимо положение, едно ограбване на обикновените хора. В нашата декларация обаче ние не говорим за ток и за парно, а за по-общи неща. На улицата трябва да се излиза не само за тока и за парното, а за да защитим нашето достойнство като нация, нашето самочувствие като фенове, за да се преборим срещу някаква несправедливост. В нашите среди подобна гражданска съществува и е съществувала винаги. Тогава, когато никой не се е осмелявал да протестира, феновете са протестирали за важни неща", коментира председателят на Сдружението Елена Ваташка.

"В една обстановка преди избори, ние ще търсим подкрепа от законите, да бъдат приети по един демократичен начин, така че да се решат определени проблеми. Не е нужно да се сменя конституцията, за да бъдат разследвани тези, които ограбиха българите чрез ЕРП-та и чрез "Топлофикация", и да бъдат дадени на съд и да бъдат затворени. Нужно е да има добросъвестност и професионализъм и морал в хората от МВР и прокуратурата", допълни Ваташка.

"Преди един месец се дадоха заявки за някакви нови, големи права на малцинства в Европа, за втори официален език. Ако заради това ще се пипа българската конституция, ви уверявам, че няма да се съгласим. След като на тези кръгли маси присъстват неправителствени организации с милионни бюджети и присъстват група граждани, които са събрани за някаква справедливост, но нямат съмишленици, ние също искаме да бъдем на тези кръгли маси. Особено на тази при президента Плевнелиев, защото се безпокоим, че отново няма представителност. Ще искаме да участваме във всички предстоящи дебати, активно", каза още служителят в БФС.

Димитър Ангелов-Дучето защити феновете на Етър: "Целият град страда от това, което се случва във Велико Търново и Сдружението защитава организираните привърженици на Етър. Затова персонално вина носят двама души (б.р. - визира шефовете Фейзи Илханлъ и Ендер Дурмушев). Не може затова, че даваш едни кирливи кинти, това да те брани. Нека собствениците да се държат като български граждани."