Представителите на националното сдружение на привържениците на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето и Лъчезар Николов-Чезари, разкриха пред БЛИЦ, че са напуснали сградата на БФС още на 5-ата минута след началото на срещата на Борислав Михайлов с Националното сдружение на футболните фенове. Двамата категорично се разграничиха от информацията, публикувана на официалния сайт на централата, че са против идеята "армейците" да вземат лиценза на Нефтохимик.

"Отидохме като учредители на въпросното сдружение. Ясно и категорично заявихме своята позиция, че щастието на нашия клуб, не би трябвало да минава през нещастието на такива като нас хора, които обичат своя клуб. Държим да подчертаем, че напуснахме заседанието още на 5-ата минута, отказахме да участваме поради невъзможността да се работи в нещо, което бе обърнато на другарски съд. По никакъв начин не може да се каже работна среща преди началото на шампионата", заявиха Дучето и Чезари.

"Отказахме групови снимки пред изпочупения футболен съюз. Чувстваме се горди, че сме привърженици на ЦСКА, не сме виновни, че обичаме клуба си. Фенове сме на ЦСКА 1948 и сме участвали в протест в името на спасението на ЦСКА. Този клуб има лиценз и място в "А" група. Собствениците трябва час по-скоро да изчистят дълговете му. Специално потърсихме представителя на Нефтохимик, за да се изясним. Уважаваме феновете на този клуб, които на практика го издържат от няколко години", разказаха още Дучето и Чезари.

"Феновете на ЦСКА по никакъв начин не носят вина, че уважавани от нас клубове като "Ботев" (Пловдив), Пирин (Благоевград) и Сливен бяха там или все още са, където не им е мястото. Вината е единствено и само на онези, които пряко са отговорни за това. Феновете на ЦСКА по никакъв начин не са виновни. Както и вината за онова, което е в ЦСКА в момента. Пряката вина е на същите господа - собствениците на клуба", добавиха Дучето и Чезари.