Президентът на БФС Борислав Михайлов прие представители на Националното сдружение на българските футболни фенове. Групата, водена от нейния председател Елена Ваташка, преди това даде пресконференция, на която засегна няколко теми, а една от тях бе ЦСКА, както и спечелената европейска титла на първенството за фенове (EUROFAN 2013), което се проведе в Украйна.

В изпочупената сграда на БФС след вандалската проява на цесекарите в събота, днес дойдоха представители от агитките на "Левски", "Ботев" (Пд), Берое, Славия, Локомотив (Сф), Пирин (Благоевград), Етър и Литекс.

Още от съобщението, публикувано на сайта на футболната централа:

На срещата като неформални представители на публиката на ЦСКА присъстваха Лъчезар Николов-Чезари и Димитър Ангелов-Дучето, които още преди началото на срещата декларираха своето несъгласие с обявената в публичното пространство идея ЦСКА да вземе лиценза на Нефтохимик (Бургас), но настояха за бързо разрешаване на проблемите на любимия си клуб със съдействието на Българския футболен съюз.

Основни теми на разговора с агитките бе погледът на феновете към организацията на мачовете в "А" група през предстоящия сезон 2013-2014, както и онова, което може да бъде подобрено в комуникацията между феновете, клубовете и федерацията. На челно място сред дискутираните теми бяха глобите за използването на пиротехника, които тежат на клубовете и освен това създават проблеми и на публиката, която желае да подкрепя мирно своя любим отбор; лицензирането на стадионите и механизма, по който това се случва; и не на последно място началните часове на мачовете и дните, в които те се играят. Президентът Михайлов се ангажира да редуцира значително размера на глобите за пиротехника, както и да лобира за промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Също така представители на феновете бяха поканени на среща по-късно днес между Направление "Спортно-техническо" към БФС и телевизията, носител на правата за "А" ФГ, за да изкажат своите мнения и препоръки при определянето на дните и часовете на мачовете.

"Винаги сте добре дошли за разговори при нас, макар че много често решаването на проблемите не зависи само от Българския футболен съюз, тъй като участват и много други институции - държава, местни власти, както е в случая с лицензирането, ръководствата на професионалните клубове и т. н. Но за мен е изключително важно вашият глас да се чува и да достига до нас, тъй като публиката е най-важният елемент във футболната система. И заедно трябва да работим, за да върнем феновете по стадионите", коментира президентът Борислав Михайлов.

Той и представителите на агитките се снимаха пред потрошената от ултраси на ЦСКА сграда на федерацията с Европейската купа за фенове, завоювана от отбора на привържениците от България на първенството в Украйна преди броени дни.

На турнира участваха 24 отбора от 23 европейски държави, някои като клубни привърженици, някои като сборни национални отбори. До това изключително постижение нашите български момчета стигнаха с победи във всичките си мачове.