Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето даде дълга пресконференция по повод скандалите в Перник. Както е известно, шефът на “Българска армия” Калоян Стоянов и негови хора, пребиха Ивайло Цветков - Главата и нахлуха в сектора с “червени” привърженици, за да искат сваляне на Дучето.

“Господин Калоян Стоянов дойде с 50 човека и пред 300 деца каза да си изберат нов шеф на фенклуба. Каза колко съм лош, каза го пред 300 човека. Каза, че собственикът на Ловеч е платил на мен и на Ивайло Цветков - Главата да организираме нахлуване в Мездра. Да, взимах 3000 лева, но отвън има 70 човека стюарди. 2000 лева отиваха за тях, 1000 за пътувания. Откакто управлява онзи господин, няма нито хореография, нито публика. Аз не съм кадровик на Димитър Борисов, аз съм от ЦСКА и ще бъда в сектор “Г”. Не ме е страх от този господин. Това, което става в страна членка на евросъюза, не може да продължава, ще се борим срещу това нещо. Нямам претенции да бъда лидер на феновете, но не знам защо тези 300 човека пяха моето име, а не на господин Калоян Стоянов. Това е престъпна група, която служи на един господин (б.р. - има предвид Димитър Борисов), който иска да узурпира ЦСКА, да продаде клуба, да продаде стадиона, а не да бъдем там, където ние искаме. Той заяви, че изпълнява заповеди на Димитър Борисов. Бил дал 27 милиона. Искам да живея, не искам погребение на ЦСКА за 27 милиона”, каза Дучето.

“Подадена е жалба в районна прокуратура, ще има втора, трета, четвърта, ще има жалби до дупка. Има закони в България, които важат дори и за управителя на “Армията”. Повече не искам да го коментирам, с него ще комуникирам само в съда. Срам, срам, срам - най-голям за президента Димитър Борисов. 60-те гости в Перник нямат работа там, защо не видяхте какво има в багажниците на колите - железни прътове, боксове и палки. Във всеки мач от тук нататък ще има плакати “Вън мутрите от ЦСКА”. Ще се борим докрай! Такава ситуация не е имало никога в българския футбол. Не може един човек, който е пазел дъщерите на Наско Сираков и е помагал на Левски да стане шампион, да ме учи как да обичам ЦСКА”, допълни още фен №1 на “червените”.

“До мача в Мездра охраната се държа от фенклуба, сега се държи от Калоян Стоянов. Кой има интерес от онова нахлуване, обяснете си сами. Фенклубът на ЦСКА вече никога няма да се занимава с охрана, ще вярваме на полицията. Не мога да приема, че 60 човека, здрави, силни мъже и шампиони са дошли в Перник и не им е платено. Нито един от тези хора не съм го виждал на мач на ЦСКА. Не мога да допусна, че елитен спортист, който е прославил България, е дошъл просто, ей така. За мен това бе платено, организирано като престъпна група. Тези хора дойдоха с цел да смажат бъдещи протести. Да накажат Сектор “Г” за протеста с Рапид и да кажат, че в ЦСКА ще става това, което искат. Аз няма да търпя това, ще се боря с всички законови средства. Хора, кажете ми, бяхте на мача с Рапид, имаше ли нещо незаконно на стадиона. Това, което се случи вчера, е страшно.

Има ли нещо по-нормално нещо от това, домът да бъде почистен. “Армията” е нашият дом, обичаме ЦСКА. Искаме нашият дом да е чист, така че вън боклуците от ЦСКА. Това да не играем на “Българска армия” е начин да бъдат извити ръцете на държавата и да бъде взет по-бързо стадионът. Господин Калоян Стоянов, шефът на стадион "Българска Армия", вместо да се поинтересува защо стадионът няма лиценз и е обявен за опасен, отива да се занимава с феновете на ЦСКА. Ние видяхме доста неща, които трябва да се направят. Това струва не повече от 30-40 хиляди лева - това е цената на целия ремонт. Това ли е цената да играем на "Васил Левски"?, допълни още Дучето.

“Подкрепихме Гьоре и Дочев, бяхме достатъчно толерантни към “Титан”. Уважаваме Ваьло Михов, но каква е гаранцията, че няма да му редят състава или да му се бъркат в работата. Ако Вальо Михов излезе и каже, всичко зависи от мен, аз ще съм всичко в клуба, ще повярваме”, коментира Димитър Ангелов по повод евентуалното назначаване на Валентин Михов за президент на ЦСКА

“Един от хората, които бута паната в Мездра и бе най-отпред в агитката, сега е стюард, от тези на Калоян Стоянов. Отговорете си сами кой е виновен за Мездра. Г-н Борисов каза, че агитката на ЦСКА е виновна. Виновна агитка не може да има. Обвиниха ни за Ловеч. Да, но тогава точките бяха много в полза на Литекс. Сега, като не се нахлува, сме девети в класирането. Къде е проблемът сега? Нямам акт 16 на "Армията", но аз ще бъда винаги там. Синът ми, внукът ми. Всички. Винаги ще съм на стадиона. Аз водя тази агитка от 80-а година, от 15-годишен. За "Окото" има разпознато едно лице. Бил ги разтървавал. Вчера също ги е разтървавал. Значи този господин само разтървава в подобни случаи. Пази, Боже, от такова разтърваване", завърши Дучето./БЛИЦ