Втородивизионният германски Дуисбург обяви трансфера на Джемал Берберович от Литекс на официалния си сайт. “Зебрите” признават, че босненецът е подписал договор за 2+1 години, но още не е минал медицински прегледи. Немците и Литекс са се разбрали да не разгласяват други подробности по трансфера.
 
“Всички знаеха, че имаме нужда от десен защитник. Джемал е опитен играч, който е познат в Германия. Бил е в Байер (Леверкузен) и Оснабрюк. Нашите играчи Иво Гърлич и Бранимир Баич го познават добре от националния отбор на Босна и Херцеговина. Сигурен съм, че Берберович ще ни помогне в заздравяването на защитата”, заяви треньорът на Дуисбург Милан Шашич.
 
Само преди месец Джемал Берберович игра за Литекс срещу “зебрите” в контролна среща, спечелена от германския тим с 3:2. 29-годишният десен бек има 33 мача за босненския национален отбор, а вчера взе участие при поражението на “оранжевите” с 1:2 от Висла (Краков) в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
С трансфера в Дуисбург приключва втория престой на Берберович в Литекс. Той игра за “оранжевите” в периода 2005-08, като през това време за кратко бе преотстъпен на руския Кубан. През 2009 г. босненецът премина в Денизлиспор, но след един сезон в Турция се върна в Ловеч./БЛИЦ