Защитникът на Литекс Джемал Берберович съобщи след загубата с 1:2 от Висла (Краков), че продължава кариерата си в Германия. Опитният защитник преминава във втородивизионния Дуисбург, където става съотборник на Валери Домовчийски. Това е втори трансфер на Берберович от Литекс в чужбина. Преди 2 години той се раздели с "оранжевите" и премина в Денизлиспор.

"Отивам в Дуисбург. Договорът ми е за 2 години", съобщи босненският екснационал, който си взе довиждане с всички в Ловеч след поражението от поляците в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

"Разбрахме се с Литекс, разделяме се. Жалко, защото тук бях свикнал. Хората се грижиха за мен и аз давах максимума от себе си. Съжалявам, че не спечелихме срещу Висла, за да се простя с отбора като голям мъж. Надявам се, че съотборниците ми ще направят всичко възможно да победят в Полша", каза Берберович.

"Все още не съм се чул с Домовчийски. Поддържам връзка с Миливое Новакович, който също играе в Германия", добави Берберович.

"Имам два жълти картона и така или иначе нямаше да мога да играя на реванша в Полша. Просто късмет не ни достигна. Уцелихме две греди, надиграхме ги. Литекс е по-класен от Висла", смята бранителят.

"Г-н Гриша Ганчев ми пожела успех. Без него Литекс нямаше да е толкова силен. Тук бях като у нас, като в Босна. Хората ме приеха. Бундеслигата е много силна, така че не правя крачка назад в кариерата си. Надявам се Дуисбург да влезе в елита догодина", каза още Джемал Берберович.