Футболният тим на Дунав отпътува от Русе за предстоящия си мач срещу Добруджа в Добрич от първенството на "Б" група. Срещата от 11-ия кръг на втория ешелон ще се играе по програма на 17 октомври, събота, от 16 ч. на стадион "Дружба".

"Драконите" са втори във временното класиране и са пределно мобилизирани да продължат да се утвърждават в челото. Въпреки това, треньорът на русенския състав Веселин Великов е наясно, че трите точки в предстоящия двубой няма да дойдат даром.

За тази среща той няма да може да разчита на двама основни свои футболисти. Капитанът Диян Димов е наказан заради натрупани жълти картони, а бранителят Николай Парнаров все още не е напълно възстановен от контузията, която получи при гостуването на Банско в края на септември.

"Отборът на Добруджа е с нов треньор и постигна равенство и победа в двете си поредни гостувания. Сигурен съм, че ще са пределно мотивирани за успех и срещу нас. Статистиката също е на тяхна страна. Доколкото знам, Дунав не е побеждавал в Добрич от около 15 години. Аз обаче съм сигурен и че ние сме по-добрия отбор и можем да се приберем в Русе с трите точки", заяви Великов.