Дунав (Русе) е почти пред фалит и може да не започне участие в Източната “Б” група. Влиятелният човек в управата на клуба Валентин Христов вчера заяви пред привържениците, че финансовото състояние на клуба е тежко и съвсем скоро може да се стигне до фалит. Според Христов, ако не се намери спонсор в близките дни, Дунав няма как да започне участие в “Б” група.

Поради тази причина бе отложена и насрочената за днес първа лятна тренировка. “Решихме да започнем тренировки на 28 юни”, заяви треньорът на русенци Мирослав Миронов.

“Просто е за обяснение, нямаме пари. Продължаваме да търсим средства, надявам се, че ще сме готови за следващия понеделник. Положението е толкова тежко, колкото не е било никога. Как да викнем играчите на тренировка, като нямаме да им дадем един лев”, допълни Валентин Христов. В града се говори, че футболистите имат да получават по 3 заплати и 8 премии.

Още вчера БЛИЦ писа, че хаосът заради “Б” групите е пълен, тъй като и на Запад нещата са тревожни. Там Ботев (Криводол) е пред отказване и така отборите остават нечетен брой. Това ще доведе до проблеми пред БФС заради новата формула – тимовете да играят по три пъти през новия сезон./БЛИЦ