Новакът в "Б" група Дунав (Русе) стартира днес лятната си подготовка с тренировка от 18:00 часа на Градския стадион. БЛИЦ разбра, че едно от новите попълнения идва от елита - Деян Лозев, който беше основен футболист на Хасково. Наставникът на русенци Веселин Великов се надява с привличането на офанзивния играч да вдигне класата на тима.

21-годишният Лозев се раздели с Хасково, разтрогвайки договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати. През миналия сезон той записа 25 мача в "А" група, реализирайки 2 попадения. Великов познава отлично качествата на Лозев. Именно младият треньор започна да го налага в професионалния футбол, докато двамата бяха в Любимец.

БЛИЦ разбра за още двама нови в Дунав. Единият е Петър Патев, играл за последно във ФК Бургас (Нефтохимик). Защитникът е възпитаник на бургаската футболна школа, а при мъжете започва кариера в Нефтохимик, след което минава и през Спартак (Варна) и Черноморец. Другият играч, който минава под крилото на Веско Великов, е Юлиян Ненов от Локомотив (Горна Оряховица).