23-годишният вратар на ЦСКА Александър Конов попада в плановете на спортно-техническия щаб на Дунав (Русе). Треньорът на участника в Лига Европа Веселин Великов вече разкри пред БЛИЦ СПОРТ, че към тима му се присъединяват Преслав Петров от Лудогорец и Христо Попадийн от Витоша (Бистрица). 

"Драконите" са се насочили към още няколко играчи. Един от тях е Александър Конов, който при загубата с 0:1 от Дунав в Русе изигра едва третия си мач за първия отбор на "червените" в елита. Стражът е родом от Русе, като историята му е доста любопитна. Преди да започне с футбола Конов тренира четири години спортна гимнастика. Носител е на два сребърни медала от републикански първенства през 2003 и 2005 г. на халки. Дванадесетгодишен започва да се занимава с футбол в ДЮШ на Дунав (Русе), отначало като нападател. Внук е на избрания за най-добър страж за всички времена на Локомотив (Русе) - Христо Станчев - Инката. Именно по негово настояване Алекс по-късно застава на вратата. Първият му треньор е Благой Далев, а по-късно Димитър Тотев и Благовест Георгиев. През 2006 и 2007 г. е избран за „Най-добър вратар“ на Русе в неговата възраст. Отново през 2007 г. е носител на същия приз от международен турнир в Приморско.

През 2008 г. е приет в Американски Колеж „Аркус“ във Велико Търново и спира с тренировките, като само пътува до Русе за мачовете на своите. През 2008 г. подписва договор с мениджърската агенция на Емил Данчев и е поканен на проби в Манчестър Сити, на които го представлява друг служител на агенцията - Петър Миладинов.  До договор не се стига и Алекс се прибира в България. Интерес към него има и от ДЮШ на Левски (София), но той отказва и преминава в Академия Литекс.

Конов има записан един мач за първия отбор на "оранжевите". Играл е още във Видима-Раковски, Добруджа, Литекс II, а през изминалия сезон пази вратата на ЦСКА II във Втора лига.