Отборът на Дунав се събира на 15 юни за първата си тренировка от лятната подготовка за първенството в "А" група.  Заниманието е предвидено за 18 часа. Почти всички играчи от досегашния отбор, който извоюва очакваното от 25 години завръщане на "драконите" във футболния елит на България, се очаква да се включат в него.

До края на тази седмица предстои финализирането на преговорите за привличането на нови двама или трима футболисти. Отборът вече има ясна програма за своята подготовка. До 24 юни тя ще се проведе в Русе, след което предстои лагер в Етрополе. 

Вече са ясни и контролите, които ще изиграе през лятото русенският тим. На 22 юни той ще гостува в Стара Загора на бронзовия медалист Берое, а на 29 юни ще срещне сребърния - Левски в Правец. На 2 юли, на същото място, е предвидена проверка с Пирин Разлог. На 6 юли Дунав ще се изправи срещу втория отбор на Лудогорец, като мачът все още не е 100% ясно дали ще е в Разград или Русе. Следва гостуване във Варна на "Черно море" на 10 юли и представяне на отбора срещу Етър на 16 юли в Русе.

"Шестте проверки са сигурни, има вероятност за още една контрола, но дори и тя да не се състои, смятам, че настоящата ни програма ще е достатъчна, за да подготвим отбора за един добър сезон в "А" група – 25 години, след мечтаното завръщане на Дунав в елита", сподели старши треньорът Веселин Великов.