Треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, заяви, че минимални победи като тези над Берое и ЦСКА (по 1:0) те пращат в Европа. Наставникът изрази огромното си задоволство от успеха в Битката за Тракия, като допълни, че не е лесно да се играе в Стара Загора. Керкез определи първата си година при „жълто-черните“ като успешна, но заяви, че е наясно с нуждата от още работа занапред.

„Да, трябваше да вкараме още един гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Труден мач. Не е леко да се победи тук Берое. Първото полувреме беше трудно. Всички 11 играчи им бяха на 30-ия метър. Много съм доволен, че има 0 голове в нашата мрежа, а ние вкарахме първи“, започна треньорът.

„Топката въртяхме по-бързо, това е. Сигурен съм, че намерихме точния момент да пробием блока на Берое. Играчите в средата знаеха какво да правят. Кристиан Нвачукву играеше добре един на един. Всички обаче се вложиха за победата. Тези две победи – по 1:0 над Берое и ЦСКА, са като за Европа“, заяви доволният Керкез.

„Много ме радва (б.р. - сухата мрежа). Целият отбор заслужава поздравления за защитаването. Не само вратарят или защитниците. Доволен съм и от подкрепата от феновете. Първо честитя на футболистите, после и на феновете. Всички трябва да сме заедно – играчи, фенове, администрация. Можем да го направим заедно. Абсолютно“, продължи Керкез, видимо доволен.

„Успешна ми е първата година в Ботев Пловдив. Трябва сега да гледаме напред. Да играем по-добре. За мен е много добре, че играчите тук разбират, че трябва да продължат напред и да работят“, каза още той.

Керкез говори и за поредните гостувания на Ботев Пд: „Много е тежко да говоря. Четири мача ще гостуваме, не е хубаво. И за феновете. Но всички мачове навън имаме голяма подкрепа. Мога да честитя на феновете. Победата е за тях“.