Ден след мача между футболисти и фенове и в навечерието на домакинството на ЦСКА, спортно-техническият директор на Сливен Драголюб Симонович говори пред клубния сайт на "войводите", засягайки доста от най-актуалните въпроси, свързани с тима му. Сръбският спец заяви, че отборът е готов на 100% и ще играе само за победа срещу гостите от София. Дуци се спря обстойно на един от основните проблеми на Сливен - негативното отношение и минорното настроение на феновете към тима, което тежи особено много на младите момчета в състава.

"Феновете трябва да имат по-голяма вяра и да подкрепят отбора. Футболистите се нуждаят от това. Мотивирам ги и те дават всичко от себе си, но негативизма, който усещат, не е никак приятен. Точно подкрепата на сливналии изигра голяма роля за победите ни над ЦСКА и Левски. Когато биехме, беше лесно, сега обаче много хора въобще не оценяват факта, че Сливен е в "А" група. Нека има обективност в оценките предвид цялото първенство и застигналата ни криза. Имаме красив стадион, който не заслужава да е празен", заяви Дуци.

Наставникът засегна и злободневната тема за уговорените мачове. "Сливен не е влизал и не влиза в уговорки. Четох мнения в клубния форум, че сме купили мача с Берое през пролетта. Ако бяхте на стадиона, щяхте да се уверите, че не е така. Какво да им дадем в тази криза? Не може при всяка победа да се пише или говори особено от фенове на отбора, че сме купили мача, а при всяка загуба - че сме го продали", заяви Симонович.

В по-положителна насока Дуци сподели, че обича Сливен и тук се чувства като у дома си, работейки на спокойствие в създадените много добри материални условия, което вече е дало резултат - класиране в елита само година след като отбора едва не изпадна във "В" група. В заключение Симонович пожела здраве и късмет на всички фенове, заяви, че ще им помага с каквото може, но и призова за по-голяма инициатива от тяхна страна. /БЛИЦ