Бившият спортен директор на ЦСКА, който се завърна на бял кон в Сливен, се изцепи на пресконференция днес под Сините камъни, че до една година ще вкара "войводите" в "А" група.

„Община Сливен е в подготовка за възраждане на сливенския футбол”, обяви кметът Кольо Милев. За целта той не само напомни начина, по който ще се изгради отбора, но и представи евентуалния спортно-технически директор Драголюб Симонович.

От своя страна Дуци благодари за възможността отново да работи в Сливен. „Благодарен съм, че след няколко години отново съм в Сливен с идеята за създаването на нов клуб, като желаем играчите да бъдат местни кадри, с които да възродим футбола в града. В момента ОФК Сливен 2000, който е собственост на Йордан Лечков се намира в незавидно състояние - последен в Югоизточната „В” група. Направихме срещи с ключови фигури от Изпълкома на БФС и имаме уверение, че ще получим помощ от тяхна страна за развитието на отбора в Сливен”, обяви Дуци, цитиран от sliven-sport.

Сърбинът поясни, че са водени преговори с Йордан Лечков за съвместна дейност, но отговорът от страна на бившия кмет е отрицателен. Както е известно, вицепрезидентът на БФС е концесионер на стадион "Хаджи Димитър". Идеята е новият футболен клуб да домакинства на китното съоръжение срещу заплащане, но Лечков е отрязал мераците на Дуци и кмета Кольо Милев.

Според Симонович една част от финансирането на отбора ще бъде от общината, а другата чрез спонсориране от местния бизнес. „От мен може да очаквате добри резултати. Имаме уверение от отговорни хора, че до лятото може да се очаква лиценз за „Б” група. Моята цел е още през 2015 година този клуб, който ще създадем, да бъде част от елитната „А” професионална група", оптимист е Дуци Симонович.

Община Сливен ще внесе предложението за създаването на нов футболен клуб, като местният парламент ще го разгледа на 27 февруари.

Община Сливен ще кандидатства по програма за реконструкция на военния стадион и Колодрума на стойност 3 600 000 лева. Съоръжението може да бъде база на новия футболен клуб.