Доростол и Добруджа и през новия сезон ще участват в Източната "Б" група. БЛИЦ разбра, че вчера ръководствата на клубовете от Силистра и Добрич са уведомили БФС, че продължават в професионалния футбол.

Същестуваше вероятност Доростол и Добруджа да откажат по-нататъшно участие заради налегналата ги финансова криза.

Треньорът на тима от Силистра Георги Иванов-Геша обаче се похвали пред БЛИЦ, че проблемът на този етап е решен - "Оставам начело на отбора. Уведомихме БФС, че продължаваме участие в групата. Трудно е, но стискаме зъби и се борим."

Геша се надява да запази основните футболисти, както и да привлече няколко нови играчи.

В същото време БЛИЦ научи, че Добруджа ще играе в Източната "Б" група предимно с юноши. Мястото на освободения преди дни треньор Диан Божилов заема Валентин Ангелов. Последният бе наставник на юношите старша възраст на тима, завършили на 6-о място в Елитната юношеска група до 19 години.

Както по-рано стана ясно, Спартак (Пловдив) и Брестник отказаха участие в Източната "Б" група, която към момента изглежда по следния начин: "Ботев" (Пловдив), Добруджа (Добрич), Доростол (Силистра), Любимец, Несебър, Спартак (Варна), Сливен и Светкавица (Търговище).

Днес от 14 часа започва заседанието на Лицензионната комисия, на което ще стане ясно дали някой от клубовете ще остане без лиценз. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ