Два клуба от върховете в българския футбол са канили Александър Томаш за треньор. Наставникът на Берое на този етап е отклонил предложенията, но не е изключена промяна в позицията му в даден момент, пише „Тема Спорт“.

Първият разговор с него е бил още през месец май. Тогава чрез комуникация по телефона младият специалист е получил предложение, което е отказал, защото някои от нещата, които е чул, не му харесали. През юли пък с него се е свързал представител и на друг клуб от Топ 3, който проявил интерес към ангажирането му.

Въпросът е останал отворен, като е възможно да претърпи развитие в последните дни на август или първите на септември, когато е паузата в първенството заради националните отбори.

Клуб, който иска да вземе Томаш, сега ще трябва да плати неустойка на Берое. Това е записано в договора между специалиста и заралии. Става въпрос за сума, възлизаща на няколко месечни възнаграждения на треньора.

40-годишният Томаш е най-проспериращият млад треньор у нас. Неговата кариера се развива постепенно, без да се пропускат отделни етапи чрез предприемането на резки движения. Той първо направи впечатление начело на втородивизионния Банско, а след това стигна до фурор с Верея в елита. От 27 месеца пък води с успех Берое.

При „зелените“ Томаш има голяма спортно-техническа и селекционна власт и няма никакво намерение да отстъпва от вижданията си, в който и роден клуб да отиде. Амбицията му в момента е да изведе старозагорци до евроучастие. Заралии ще атакуват третото място в класирането, както и спечелването на турнира за купата.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020