Започнахме лошо световните квалификации. Това повечето специалисти и фенове у нас го предвиждахме. Стартът обаче беше меко казано кошмарен, а това никой не го предвиждаше. Даже и най-големите песимисти. Швейцарците ни вкараха три гола за отрицателно време. И капчицата надежда, че може да има ново начало в националния, изведнъж се изпари.

Разбира се, рано е да правим генерални изводи. Ясен Петров току-що влезе в дивата джунгла и би било инфантилно да му поставяме етикети и да го критикуваме.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Две неща обаче направиха впечатление, за съжаление в негативен план. При първите два гола конкретна вина има Петър Занев, а при третия – Пламен Илиев.

Занев е опитен футболист, с огромна рутина. Доказвал го е неведнъж през годините, в които не носил екипите на редица клубни отбори, както и на националния тим. Неговото място в представителния състав на България обаче като че ли е приключило. Занев е загубил от бързината си, а именно това му попречи да се пласира добре и при първото, и при второто попадение на швейцарците.

При Пламен Илиев пък липсва игровата практика, тъй като напоследък не е твърд титуляр в Лудогорец. При третия гол снощи вратарят сбърка много фатално, позволявайки на Шакири от малък ъгъл да прати топката зад голлинията.

Повече от ясно е, че Петър Занев и Пламен Илиев не са най-големите големите виновници, които да посочим с пръст и да атакуваме за провала снощи. Вината е комплексна. Но като че ли тяхното място вече не е сред титулярите, въпреки че са доказани имена в българския футбол.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022