Най-добрите футболисти по постове в българското първенство бяха наградени по време на церемонията за Футболист на годината във Военния клуб в столицата тази вечер.

Вратар номер 1 е Пламен Илиев от Лудогорец той събра 63 гласа, на второ място остана Мартин Луков (Локомотив Пловдив) с 19, а трети Милан Миятович от Левски с 11 гласа. "Благодаря на всички, които са гласували за мен и на Лудогорец, както и на моите колеги. Без тях нямаше да съм тук", каза Илиев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

При бранителите с отличието си тръгна Антон Недялков също от Лудогорец с 84 гласа. На второ място остана Холмар Ейолофсон от Левски с 8, а третото място поделиха Петър Занев и Стивън Езе с по 4 гласа.
"За мен е чест да бъда тук сред толкова известни хора. Благодарен съм за тази награда. Позицията на защитника е много трудна за изпълнения и най-неоценена, защото най-малко се вижда нашата работа. Желая ви приятно изкарване на новата година, успехи и здраве", каза Недялков.

Тодор Неделев от Ботев заслужи приза за Най-добър полузащитник, но пловдивчанинът нямаше възможност да присъства. Той събра 42 гласа. На второ и трето място останаха футболистите на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев и Георги Илиев с 21 и 18 гласа.

Нападател номер 1 е Димитър Илиев от Локомотив (Пловдив), който получи приза от Георги Иванов. Илиев спечели първото място с 50 гласа. Клаудио Кешеру от Лудогорец остана с 30, а Мартин Камбуров от Берое с 16 гласа.
 "Уникална чест да съм тук сред елита на българския спорт. Това са легенди, пред които може да се поклоним. Искам да благодаря на всички съотборници. Искам да им благодаря за силната година. Благодаря на президента и ръководството, на съпругата ми. Да съм пред Кешеру и Камбуров е нещо специално. Пожелавам щастие на всички вас", каза Димитър Илиев.