Димитър Илиев от Локомотив (Пловдив) е Футболист на годината на България. Той получи приза на 59-ата церемония за връчването на приза, на която беше избран и за най-добър нападател у нас. Той спечели първото място с 216 точки,  а след него останаха смятаният за фаворит заради добрите си игри в Лудогорец и националния отбор Антон Недялков (176 т.) и Васил Божиков от Слован Братислава (63 т.).

"Да получа тази награда, от когото съм се възхищавал... Такива футболисти се раждат на милиард. Огромна чест е да запиша името си до такива футболисти, които са оставили следа в българския и световния футбол. Искам да кажа няколко думи и за Васил Божиков. Поздравления да си капитан на чужд отбор е достойно за уважение. Показа една достойна мъжка игра. Искам да се обърна към Антон, който също заслужава тази награда. Всички стискаме палци Лудогорец да се представи достойно срещу Интер и да ги отстрани. Не съм мечтал такава 2019 година. Изключителна година за мен и моя отбор. Бъдете здрави и щастливи. Нека си пожелаем да се класираме на Европейското първенство. Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен и сбъдват една мечта", каза Димитър Илиев, който получи наградата от Димитър Бербатов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Приза за мъжество "Лъвско сърце" получи завърналият се след тежка контузия вратар на Лудогорец Владислав Стоянов, който благодари на всички за помощта и се закани догодина отново да присъства на церемонията, но като претендент за Футболист на годината.

За най-красиво попадение попадение пък беше определен голът на Ален Ожболт с 19 от 30 възможни гласа. Номер 1 при дамите пък стана Евдокия Попадинова с 51 гласа.

Най-добър чуждестранен футболист за втора поредна година е Клаудиу Кешерю, Георги Илиев пък беше отличен за Футболно дълголетие, а Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев получиха награди за изключителен принос към българския футбол.

Всички победители в анкетата за Футболист за годината